Cultureel Alphen

We krijgen een nieuwe cultuurvisie in Alphen aan den Rijn. Ik moet zeggen, ik heb alle vertrouwen in de huidige wethouder van Cultuur maar niet in alle raadsleden en partijen. Velen zitten nog vastgeklampt aan het idee dat cultuur een kostenpost is terwijl het in werkelijkheid juist winst oplevert. Hoezo dan?

Voor de kunstenaar/artiest betekent het een moment of periode en een gelegenheid tot zelfontwikkeling. De persoon wordt daardoor voller, meer gevarieerd, gelukkiger, optimistischer en energieker, ook al levert ook kunst weleens tijdelijke vermoeidheid op. Uiteindelijk brengt het meer energie en creativiteit en daardoor innovatie met zich mee en daar hebben we als samenleving wat aan.
Voor het publiek is het eigenlijk niet anders. Kunst en cultuur leiden bij hen tot dezelfde gevolgen. Alles bij elkaar brengt cultuur en kunst meer leven en ondernemingszin voort en dat is ook in economisch opzicht alleen maar een voordeel. Voor de samenleving als geheel is het een positieve ontwikkeling. Ze leidt tot SAMENleving!En voor Alphen? Het et stad en gemeente ‘op de kaart’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s