Kwazinazi

Dat is gek he? Soms denk je dat je mensen redelijk hebt leren kennen en dan ineens….word je zo erg teleurgesteld in ze. Dat heb ik nu met Dennis Captein. Ooit zat ik met hem aan tafel en echt, ik vond het een redelijk mens maar de laatste maanden valt hij me behoorlijk tegen. Niet alleen schijnt hij mij te beschouwen als quasi-intellectueel, wat dat dan ook moge zijn, maar hi foetert en toetert ook als maar opnieuw over het verschrikkelijke NSB-leven van de beroemde dichter Jacques Bloem van wie een gedicht te vinden is op het monument op de Grebbeberg. Dennis blijft maar zeuren over het NSB-verleden van de man en steeds weer slaat hij de plank mis.

In de eerste plaats heeft hij geen idee wat de NSB was en wat voor mensen de leden van die partij waren. Hij heeft ook geen idee hoe mensen die hun lidmaatschap van de partij opzegden in de maand mei van 1940 zich verder hebben gedragen. Hij weet ook niet hoe de NSB-leden gedroegen die lid bleven in de oorlogsjaren. Zo heeft Alphen aan den Rijn een NSB-burgemeester gehad vanaf juli 1944 die alle leden van het verzet bij naam en toenaam in de gemeente kende maar daarover nooit iets heeft gezegd tegen de bezetters. Tsja….

Het erge is natuurlijk dat achter al dat gefoeter en getoeter taklloze mensen aanlopen die ook geen idee hebben van de NSB, waarvan de denkbeelden niet zoveel afweken van die van de PVV nu, en daaruit hun conclusies trekken. Ze willen bijvoorbeeld niets te maken hebben met één van de beroemdste cultuurdragers die deze regio ooit heeft voortgebracht. Dat allemaal vanwege een achtmaandelijks lidmaatschap van de NSB waarvan Dennis overigens denkt dat het ruim acht jaar waren maar daar klopt niets van. Zo moet mij van het hart dat Dennis eigenlijk een quasi columnist is die verschrikkelijke dingen schrijft over een kwazinazi.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s