Sportspectrum en trapliften

Wat zal het zijn? Vijftien jaar geleden? Sportspectrum werd ooit door de gemeente in het leven geroepen als efficiencymaatregel. Voor die tijd waren de diensten van het huidige Sportspectrum allemaal direct door de gemeente uitgevoerd. Dat kon beter worden ondergebracht in een particuliere stichting….nou ja…particulier…

En vele jaren later roept de gemeentelijke overheid plotseling dat het even niet zo goed uitkomt en dat zij haar steun intrekt. In zoiets moet je dus vertrouwen hebben. Hup: meer dan honderd werklozen in de gemeente erbij. Volgens sommigen dus plotseling honderd uitvreters die te beroerd zijn om hun handen uit de mouwen te steken. Ja…sorry…we hebben even wat minder centjes!

Dat zijn de vruchten van het neoliberale Beursplein5clubje dat in Den Haag de touwtjes in handen heeft. Bezuinigen is het motto. Dat betekent dat je onder alles wat maatschappelijke waarde heeft de poten wegzaagt. “Allemaal overbodig”, is het argument. Zo lust ik er nog wel eentje. Ik vind persoonlijk defensie totaal overbodig. Schieten en bombarderen in andermans land…..dat kan netzo goed door mensen uit de regio gebeuren, dus opheffen die teringzooi!

Het gemak waarmee ruim honderd mensen de straat op worden gegooid, is natuurlijk allesbehalve productief bij het tegengaan van een zogenaamde financiële crisis. Ze wordt er wel erger van. Die mensen staan nu in de kou maar ja….naar Alphense gewoonte…is dat eigen schuld dikke bult. “U had dit zien aankomen”, zal het argument zijn. “U had dus naar ander werk uit kunnen kijken.” Zoiets als oude mannen die kunnen aan zien komen dat ze niet zo best meer trap kunnen lopen en dus maar moeten verhuizen in plaats van een traplift aan te vragen.

De overheid is er door de neoliberale storm van de laatste dertig jaar niet beter op geworden. Een mooi voorbeeld ervan zijn ook de “kostendekkende tarieven” die de overheid berekent. Onzin natuurlijk, ik heb al lang betaald voor overheidsdiensten: via de belastingen maar dat waren de dames en heren in het bestuur voor het gemak even vergeten. Neoliberalisme blijkt steeds vaker de nette term te zijn voor sociopathie.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Neoliberalisme als sociopathie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s