Weet je wat ik wel zou willen zijn?

Er zijn nog steeds mensen die beweren dat er nooit iets gebeurt in Alphen aan den Rijn. Wie goed heeft opgelet, kan dat echt niet volhouden: schietpartij Ridderhof, een brug die omdondert op de Oude Rijn,een hefbrug die het om de haverklap begeeft….me dunkt er gebeurt genoeg. De vraag is alleen , hoe leuk is dit allemaal? Nou ja, de gemeente wordt op deze manier wel op de kaart gezet. De gang van zaken rond de brug was in alle hoeken van de wereld, op Noord-Korea na, op tv te zien. Negatief nieuws verspreid zich altijd veel meer dan positief nieuws. Zo is er over het Straatmuzikantenfestival wel veel nieuws geweest, maar niet in Canada. Dat is dan wel weer jammer.

Vannacht rolde er in mijn hoofd een liedje binnen “Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een brug over de Rijn, een brug over de Rijn, lekker met het brugdek op en neer maar die oprit doet zo zeer, die oprit doet zo zeer….maar ja grapjes over de brug die nota bene het bedrijf van Used Products (nou dat kan je wel zeggen) verpletterde en een hondje het leven kostte, zijn eigenlijk ver achterhaald.

Mooier zou het zijn als de Alphense burger nu eens het nieuws haalde met positieve reacties op de gedachte vluchtelingen in de gemeente op te vangen. Echt Alphenaren, jullie kunnen het. Dat zou nou eens echt opzienbarend GOED nieuws zijn en dan komen we tenminste van die negatieve beeldvorming af. Weet je wat ik wel zou willen zijn? Trots op alle burgers van Alphen aan den Rijn!

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s