Wankel evenwicht tussen Don en Oude Rijn

De eerste klap is een daalder waard, zal de bruggenbouwer gedacht hebben. Als een experimenterende koorddanser meende hij een brugdek netjes op zijn plaats te kunnen leggen maar nee hoor….het wankele evenwicht dat hij zelf had veroorzaakt, deed hem omvallen, misschien ook wel financvieel. De aandeelhouders zullen er niet blij mee zijn!

Het is toch opvallend dat het aantal mitsen en maren zo groot is terwijl iedereen weet dat er doodeenvoudig sprake is van een onverantwoorde organisatie. Experimentjes met pontons en wat allemaal nog niet meer, gebrek aan coördinatie tussen twee dichtbebouwde oevers en dan nog maar steeds roepen dat niemand weet wat de oorzaak van de ellende en schade is.

In andere gevallen kost het ons heel wat minder moeite om onmiddellijk een schuldige aan te wijzen. Het neerhalen van de MH17 was doodgewoon de schuld van Poetin en zijn  gedoe. Nog voordat we ook maar een tipje van de sluier hadden opgelicht, wisten we al waar de fout hem in zat. Die vuile, obscure, onbetrouwbare en dronken Russen natuurlijk! Dat er nog tal van andere mogelijkheden waren, ontging iedereen en de meerderheid blaatte met het grootste gemak de beschuldigingen van kabinet, EU en Oekraïense regering na. Natuurlijk, er is een mogelijkheid dat het de Russen waren maar een bewijs daarvoor, dat is er niet.

En zo verschansen we ons aan alle kanten om het eigen straatje schoon te houden. Regering, bruggenbouwer….ze doen er allemaal aan mee en laten de puinhopen aan nabestaanden en omwonenden.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s