Dekkende tarieven, participatiesamenleving en meer denkfouten

Tsja, het ziet eruit als het gelul van een dronken aardbei of liever…een dronken belastingmedewerker: BWT4all. Ik bedoel, de normale volgorde van de letters is BTW en zelfs dat is al het meest frauduleuze wereldwijde begrip. Inmiddels is gebleken dat de aanslag ook niet voor mij persoonlijk was bedoeld maar nu ik toch bezig ben, ga ik even verder met mijn verhaal.

Hoewel het principe is dat mensen maar 1 keer belasting moeten betalen is de BTW het meest wijd verspreide bewijs dat geen enkele overheid zich daaraan houdt. En als ze dan ook nog met BWT gaan beginnen.

Kijk, in werkelijkheid zit het zo: we hebben een samenleving en daarvoor betalen we als clublid een abonnement om te kunnen participeren, kijk daar heb je het al. We participeren al meneer Rutte en we hebben U opdracht gegeven om de gelden en diensten daarvoor te beheren. Doe dat dan ook! Met uw accent op participatie vergroot u de kloof tussen overheid en burger, alsof die twee niets met elkaar te maken hebben.

Onze bijdrage heet dan belasting en die behoort één keer geheven te worden. Een keer en niet drie of vier keer zoals BTW en accijnzen veroorzaken en waar dan tegenwoordig ook nog de zogenaamd dekkende tarieven bovenop komen, helemaal een schande natuurlijk. Ik heb al betaald meneer of mevrouw voor de diensten die u mij biedt: door de belasting. Met dat geld zult u het moeten doen…komt u niet uit? Dan doet u toch wat minder overbodig leuke dingetjes zoals Maximabruggen, rotondes, nodeloos wegonderhoud, herinrichting van buurten en straten en noem maar op…..? Dan lukt het toch best? Mooi zo…weg dus met al die flauwekulsmoezen en gewoon 1 keer belasting betalen, weg met de BTW en haar dronken varianten, dan wordt het allemaal veel eenvoudiger. Niet alleen de gemeente maar ook het kabinet met z’n gebubbel over belastinghervorming moet daaraan meewerken.

Met de hartelijke groeten van een participant.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s