Ik klaag niet….of….

Wethouder Tseard Hoekstra heeft mij helemaal gerustgesteld: klagers zijn geen lastposten. Ik las het in het Alphens Nieuwsblad. Je mag klagen en mekkeren naar hartenlust, de gemeente komt naar u toe met een flitsteam deze zomer, herfst, winter en lente….tenminste als het beleid het zolang volhoudt.

Klagers zijn geen lastposten en inderdaad, klagers zijn eigenlijk een soort cabaretiers. Klagen, klagen en nog eens klagen en als alles anders is, dan klagen ze weer over iets anders want de klaagfocus is er wel maar het totale overzicht ontbreekt. Maar euh…zijn er dan helemaal geen lastposten?

Natuurlijk wel en er zijn tal van Alphenaren die de lastposten kennen. Ze zitten meestal achter een bureau, voorzien van computer met beperkte gebruiksmogelijkheden en een telefoon die niet meewerkt bij het opnemen. Het zijn de mannen en vrouwen van Jeugdzorg ouderenzorg, thuiszorg, de beleidsmakers in die hoek, die elkaar tegenspreken tegen beter weten in. Mensen die mantra’s over hun cliënten in leven houden, ook al zijn er voldoende bewijzen van het tegendeel. Ik ken iemand die door Jeugdzorg al jarenlang voor alcohol addict wordt gepresenteerd terwijl psychologen weten dat er niets van klopt.

Het zijn ook de mensen van uitkeringsinstanties van gemeente, provincie of rijksoverheid of nog anders en de bureaus die zeggen te bemiddelen bij het vinden van een baan. En….ook nog eens de mensen van al deze instanties die door elkaar heen kakelen zodat de cliënt gewurgd wordt. Zij hebben in de paktijk allerlei tegengestelde belangen die gebaseerd zijn op regels en voorschriften die volledig langs elkaar heen gieren. Kijk…dat zijn de lastposten en daar wou ik even over klagen. Niet voor mijzelf maar voor al die mensen die er hoofdpijn en migraine van krijgen. Daar doet ons stoere kabinet dus helemaal niets aan.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s