Cool town, summer in the city….

Wat is dat toch dat gemeenten alsmaar tegen elkaar opboksen om de beste te zijn? Net alsof het concurrerende bedrijven zijn, wat natuurlijk niet zo is. Er bestaat geen bedrijf waarvan de hele bevolking aandeelhouder is. Al dat geconcurreer. Het komt natuurlijk doordat we al 70 jaar ons best doen op de VS te lijken, het land van de onbegrensde ellende. Dat is begonnen met kauwgom en cola en nu…nou let maar eens op! In IJsland waren ze daar kortgeleden achter. Ze sodemieterden McDonald het land uit omdat het niets aan de samenleving toevoegde. Zover zijn wij nog niet.

Jarenlang al is er een discussie gaande of Alphen aan den Rijn een stad of een dorp is. Sommigen zeggen hardnekkig “Op het dorp” maar ik weet wel beter. Sinds ik dagelijks minstens drie keer per dag de ambulance voorbij hoor komen, weet ik zeker dat het hier een stad is en dat brengt het nodige met zich mee. Ja, er zijn zelfs bestuurders naar Chicago en Los Angeles geweest om te kijken hoe Alphen aan den Rijn er in de toekomst uit moest gaan zien.  Dan twijfel je dus niet meer over de stedelijke aanblik van onze polderplek.

En heel Nederland doet er aan mee. In Amsterdam vliegen je de kogels om de oren vanwege de criminelen. Nou, dan hebben we dus inderdaad niveau LA of Chicago en New York gehaald. Nog even en de kalasjnikovs klinken langs de Oude Rijn. Prachtig gewoon! En de politie kan natuurlijk niets doen, die is bezig met belangrijke dingen zoals het oprollen van wietplantages en de de TRANSITIE naar een landelijke organisatie. Dus: niet storen!

Als we drugs zouden legaliseren, zou er veertig procent van de criminaliteit verdwijnen maar daar trekken we ons niets van aan. Het geknetter van vuurwapens klinkt ons veel te vertrouwd yankee-doodle-achtig in de oren en dat is toch het doel waarnaar wij streven!

De zon komt op en laat haar stralen over het polderlandschap gaan, de koeien loeien en zijn nog net te horen tussen het geluid van de massa’s toeristen die onze stad komen. Er lopen vanmiddag voornamelijk mensen op straat aan wie je de weg niet hoeft te vragen want ze hebben geen idee. Daar willen we naartoe…en om het beeld compleet te maken, ratelen de pistoolmitrailleurs. Daarvoor hebben we het Thorbeckeplein speciaal vormgegeven. Deze stad is echt van alle MARKTEN thuis!  .

 

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s