Hallo ouwe lul!

Het is wat hè, al die commotie over zo’n brief en een traplift. Ik bedoel, we willen er toch vanaf dat de gemeente echt ALLES voor je doet? Eigen initiatief en participatie, dat zijn de goochelwoorden (toveren bestaat niet).

Na de landelijke ophef over de trapliftbrief heeft de gemeente nij verzocht een preventief programma te ontwikkelen en een bijbehorende brief. Men kent mij op het stadhuis als intelligent en…een talenwonder en dus heb ik, tegen vergoeding, aan de vraag voldaan. Men was zeer enthousiast over het volgende.

“Hallo Ouwe lul,

je bent nu zeventig, dat is een leeftijd waarop burgemeesters er mee ophouden en als ik jou was, zou ik maar eens goed nadenken over de toekomst, voor zover je die nog hebt. Als ik je dagelijks zo zie lopen, dan denk ik: kijk daar heb je schuifel het konijn. Zelf heb je het natuurlijk niet door want tussen de oren begint het ook al behoorlijk te schimmelen, zo schat ik in. Vandaar deze brief, een kaleidoscoop Oosterbegraafplaats, zal ik maar zeggen.

Kijk, kom me nou over enige tijd niet aan m’n kop zeuren over een traplift want die krijg je niet, ook niet één met trappers en fietskettingen, begrepen! We hebben daar geen geld voor, ouwe! Ik raad je aan een appartementje te gaan huren aan het Burgemeester Visserpark. Daar is ruimte genoeg na die Muziekschoolstreek van ons. Een lift is er ook, zonder getrap dus…wat wil je nog meer. Bovendien, in zo’n geval verdienen we tenminste nog wat aan je in plaats van geld te storten in die bodemloze kist van je.

Mocht je er niets in zien, dan kan de buurt bij jou misschien door participatie geld inzamelen voor een traplift maar daar bemoeien wij ons verder niet mee. We wensen je ….ja, hoe zal ik dat zeggen: “Het beste voor ons” toe.”

Men was laaiend enthousiast en heeft mij verzocht nu ook een brief te maken voor ambtenaren die op de schopstoel zitten. Dat is weer iets heel anders dan een traplift maar er zitten wel wieltjes onder. Zo door de glazen pui heen, de straat op!

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s