NSB maakt onbemind

 

 

OmslagBurgemeesterHoe meer berichten er verschijnen in de media, des te onduidelijker wordt het beeld van de Tweede Wereldoorlog. Soms lijkt het alsof het alleen nog maar gaat om kampen en Jodenvervolging terwijl de oorlog helemaal niet daarover ging. Ze ging, zoals gebruikelijk, vooral om macht.

In de loop van de jaren is “NSB” een scheldwoord geworden zonder inhoud. Steeds minder is duidelijk geworden wat de partij eigenlijk was: een naar eenhoofdig gezag strevende groepering zonder racistische inslag. Het racisme kwam pas rond 1937 met de entree van Rost van Tonningen. Ze werd nog versterkt toen na 14 mei 1940 Zwart Front opging in de NSB.

Voor 10 mei 1940 waren er zelfs Joodse leden van de NSB….daar kunnen we nu alleen nog maar bij fronsen met de wenkbrauwen.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s