Groenste gemeente

Er is een historisch pand nabij het station, voor zover je het nog zo kunt noemen, verdwenen. Hotel Toor namen vele tientallen jaren een centrale plaats in in het sociale leven van deAlphenaren. Veel politici zijn daar geboren. Maar het is over en weg. Helemaal duidelijk waarom, dat weet eigenlijk niemand.

Ooit waren er wilde plannen voor een soort Hoog-Catharijne maar dan op de begane grond maar dat gaat allemaal niet door. Er zijn nu eenmaal teveel winkels in de stad en dat moet je niet erger maken dan het is. Soms is er een rijkeluiszoontje dat denkt aan woningen op die plek, alsof het zo’n pretje is om vlak aan het spoor te gaan wonen, tenzij ze een beter doordachte treintunnel dan in Delft aanleggen. En als we nu toch het Delftse voorbeeld volgen, dan kunnen we er misschien Delfts Groen van maken.

In Delft vatte men ooit het plan op om de overkapping van de treintunnel te bedekken met groen en waarom ook niet? Het zou prachtig zijn, zo’n treinhalte in het groen. Het doet mij denken aan het stationnetje “Tachtig Kilometer” op tachtig kilometer van St. Petersburg. Dat zou helemaal nog niet eens zo’n gek voorbeeld zijn want Alphen aan den Rijn spiegelt zich graag aan wereldsteden.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s