De Stasi is er niks bij…..

Een paar weken geleden meldde zich bij mij een mevrouw van rond de 45 jaar. Zij vertelde mij dat zij door de afdeling beveiliging van het stadhuis tijdens de Nieuwjaarsreceptie het gemeentehuis was uitgezet. Een reden daarvoor werd niet gegeven.

Zij vroeg er ook niet om, mogelijk omdat de situatie op haar te intimiderend overkwam. Nu heb ik een aantal keren daarover een bericht de wereld ingestuurd maar er is niemand die erop reageert. Bovendien heb ik inmiddels drie maal gebeld maar de afdeling neemt doodeenvoudig de telefoon niet op.  Het wekt een heuse Stasisfeer wanneer op het beveiligingsgebied dit soort dingen  gebeuren: geen openheid van zaken, zwijgzaamheid, onbereikbaarheid, schimmige gebeurtenissen. Nu kan het best zijn dat wij Nederlanders zo graag een veilige samenleving willen maar ik weet zeker dat dit soort ontwikkelingen daar niet toe bijdraagt. Het zou mooi zijn als er een sjoege werd gegeven.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Veiligheid en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s