Kostendekkend parkeren

Kostendekkend parkeren. Het begint bijna een lachertje te worden als de overheid over kostendekkendheid begint. Alles IS al kostendekkend dames en heren bestuurders! Daarvoor krijgt u namelijk jaarlijks belastinggeld binnen. Als u kostendekkende tarieven gaat berekenen, int u dubbel belasting en dat is volgens de belastingmoraal niet toegestaan. Het enige wat U hoeft te doen als bestuurder is: het geld goed beheren en geen onverantwoorde uitgaven doen.

Maar ja, wie kletst er dezer dagen nu nog over moraal? Dat is een term uit het stenen tijdperk. En toch…parkeren kan heel goed kostendekkend zijn maar niet door iedereen te belasten met tarieven die nergens op stoelen. Kostendekkend parkeren is mogelijk als er in de gemeente commerciële parkeergarages zijn waar commerciële tarieven worden geheven. Die garages betalen belasting en heffingen en daar beginnen deinkomsten van de overheid.

Daarnaast behoort overal in de gemeente gratis parkeren te bestaan  maar….asociaal parkeren mag dubbel en dik beboet worden: opnieuw een inkomstenbron voor de gemeente want het komt meer voor dan je zo zou denken. Simpel en eenvoudig….

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kostendekkend parkeren

 1. menno kuijs zegt:

  Het algemene belastingtarief zou omhoog moeten wanneer er geen parkeergeld wordt geheven. Anders ontstaat er een tekort. En dát zou betekenen dat iedereen dus meebetaalt aan de parkeervoorzieningen, ook degenen die er geen gebruik van maken. Dat lijkt me geen wenselijke situatie. Parkeergeld heffen is dus zeer zinvol, maar er hoeft geen winst gemaakt te worden. Dus inderdaad kostendekkend ja.

  Met vriendelijke groet,
  Menno Kuijs
  gewone burger te Alphen aan den Rijn

 2. Kaj Elhorst zegt:

  Hier snap ik niets van. Als parkeren gratis is, hoeft het ook niets te kosten en dus kunnen er geen tekorten optreden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s