Lage Zijde, lager wal, bestuurslagen….

Deze week bleek het maar weer eens. Ik ontving bericht van een lezer en volger van alphendat.wordpress.com dat de reactie van wethouder Han de Jager op de klachten die tijdens de Zorgmiddag van DAT te horen waren geweest, beneden alle peil was. Er verscheen dus een column over de gang van zaken op de website. En eerlijk gezegd was ik niet verbaasd.

Het gaat niet alleen in Alphen maar in de hele EU al jaren zo. Bestuurders lopen keurig netjes binnen de geharkte paadjes van voorop vastgestelde procedures en kijken niet op of om als er geluiden klinken die op onvrede wijzen. In Alphen aan den Rijn is dat al eerder gebeurd. Zo is er niet of nauwelijks geluisterd naar bewoners en/of winkeliers aan de Lage Zijde en vooral in de omgeving van het Thorbeckeplein. Daardoor is er een geweldige beerput en financiële tegenvaller ontstaan rond de ontwikkeling van het nieuwe stadshart aan die zijde van de Oude Rijn. Onschuldige burgers vragen zich zo nu en dan misschien af  waar het “achtje van wethouder Van der Veen `Meerstadt” is gebleven. Veel meer mensen kijken hoofdschuddend naar het Thorbeckeplein dat volgens sommigen is veranderd in de Alphense `Gazastrook. Daarbij gaat het niet alleen om de verdwijning van vele miljoenen maar ook om de puinhopen die er zijn achtergelaten.

Het is karakteristiek voor deze tijd. Bestuurders letten op structuren en procedures, of het nu om zorg gaat of om ruimtelijke ordening. De menselijke maat is in elk verband totaal ondergeschikt, als de statistieken en grafieken maar gevolgd worden, werk je aan de toekomst….een toekomst waarvan niemand weet hoe die eruit zal zien al gok ik op een puinhoop als het nog even zo doorgaat.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s