Ondoorgrondelijke wegen

En wat schetst mijn verbazing? Nadat de politiek van Boskoop maandenlang de fusie  met Alphen aan den Rijn heeft gedwarsboomd, krijgt de kern  toch nog de kans op een leuk cadeautje? Een weg naar de N11 dwarsdoor het natuurgebied. De enigen die het betreuren zijn mogelijk een paar vluchten ganzen….

Wat een verontrustende onzin! Boskoop heeft al lang een weg naar de N11 en die loopt langs de Gouwe. Misschien zijn de mensen daar de weg kwijt maar als het nodig is, wil ik ze die wel even wijzen hoor. De weg langs de Gouwe is echt rechtstreeks en breed genoeg voor het verkeer naar en uit Boskoop dat een route wil volgen over de N11. Of durft men de hefbrug niet meer over? Die is immers al zo oud, je weet het niet hè? Je kunt dat ding niet vertrouwen. Of heeft kern Boskoop gewoon behoefte aan respect en bij het respect van een gemeente of ene kern hoort dat er gebroken, afgesloten en natuur vernield wordt. Dat zou ook kunnen.

Nog niet zolang geleden klaagden Boskopers over zogenaamde overlast van Polen die in het centrum van hun woonplaats wel eens een borrel drinken. verschrikkelijk natuurlijk, vooral als je vergeet dat die dingen in het centrum van dorpen en steden wel vaker gebeuren. En nu wordt er voor geen meter geklaagd over de overlast die men de natuur wil bezorgen door een weg aan te leggen dwarsdoor een gebied dat met rust gelaten moet worden. En dan nog eens iets. De gemeentelijke fusies moeten toch leiden tot een goedkoper bestuur? Nu blijkt dat er alleen maar extra wegen uit voort gaan komen. Dat maakt het vast allemaal niet goedkoper!

Nog niet zolang geleden was ik in de hoofdstad van Finland, Helsinki, iets groter dan Boskoop. En zie eens….de stad is doorspekt van parken en wateren en omringd door natuurgebieden waarin niet eens wandelaars worden toegelaten. Misschien kunnen de Boskopers daar een voorbeeld aan nemen. Dat zou mooi zijn!

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s