Hoera een burgemeesteres

Alphen krijgt dus een burgemeesteres, de eerste vrouw in het college. Politieke partijen hebben maandenlang hun best gedaan om vrouwen buiten zicht te houden maar nu was er geen houden meer aan. Heel Alphen riep uit volle borst: “Wij willen een vrouw”. En terecht zeg!

Ik bedoel, het is toch geen feest om bij elkaar te zitten in dat bedompte, rokerige collegekamertje met uitsluitend naar oude jenevergeurende mannetjes op leeftijd. Ik zit wel eens in het vliegtuig met zulk gezelschap op de zitplaatsen a en c, ik dus in het midden, nou echt…ik ben blij als ik eruit kan en even lekker kan gaan staan hoesten en proesten. Een frisse vrouw in het gezelschap dus, gefeliciteerd MANNEN!

En dan nog Liesbeth Spies ook, dat is niet de eerste de beste. Ze heeft haar sporen verdiend als kamerlid en minister en nu krijgt Alphen de eer haar te begroeten als burgemeester. Ik zou het een feest vinden om de ambtsketen om haar sierlijke schouders te leggen, ja wie zou dat niet willen? Ik zou zeggen: Alphen viert feest, veert op want de tijden van de masculine junta naderen hun einde. Echt, ik denk dat de Oude Rijn in nieuwe kronkels gaat stromen als ze hoort dat er een vrouwelijke burgemeester wordt aangesteld en….laten we die Maximabrug, als ze er ooit komt, nu maar de Liesbeth Spiesbrug noemen. Dat heeft ze best verdiend!

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Burgemeester Alphen aan den Rijn en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s