De groenste stad van Alphen

Hoe staat het eigenlijk met het weelderige groen in de stad Alphen aan den Rijn en in de aangrenzende Oude Rijnoevers? Er duiken steeds meer klachten op over het afnemende groen, zowel binnen als buiten de gemeente.

Na de uitbraak van de kastanjeziekte is het er niet beter op geworden met het groen in Alphen aan den Rijn. Hele legioen bomen moesten het veld ruimen vanwege een ziekte waarmee zelfs de Rijksuniversiteit Wageningen niet goed raad wist. En ja, als de deskundigen het af laten weten, dan wordt het al gauw het “rooien van het groen”. Haast zonder dat iemand het merkte verdwenen er nog meer bomen, niet omdat zij ziek waren maar omdat er hoog nodig iets moest gebeuren aan de verkeerssituatie in en rond de gemeente.

Een van de nieuwste bedreigingen van het groen rond de gemeente is de aanleg van een rondweg rond Alphen aan den Rijn en de bouw van de Maximabrug. Daar schuilt een vreemd addertje onder het gras omdat die brug van belang is voor het Koudekerkse bedrijfsleven, zeggen de ondernemers. tegelijkertijd wil de gemeente Rijnwoude zo graag het groene karakter bewaren. Hoer valt dat met elkaar te rijmen? Ja, in de discussie rond de fusie met Alphen aan den Rijn is dat groene karakter zelfs als argument gebruikt, al was het maar voor Jan met de Pet, of in groene termen: Jan met de klompen.

Nee, dat groen moet goed bewaakt worden. Alphenaren die groen in hun directe omgeving denken nodig te hebben, zouden zich eens even goed moeten laten horen. In de media, op internet en misschien zelfs tijdens De Alphense Talkshow op 14 april om 16.00 uur in Theater Castellum.

Over Kaj Elhorst

Kaj Elhorst is auteur van een reeks van boeken. Zijn laatst uitgekomen werk is De Annalen van Gamor. Achtergronden daarvan zijn te vinden op http://mythologie.wordpress.com Op http://kajelhorst1@wordpress.com vindt u meer informatie over zijn werk als schrijver en op http://kajsverhalen.wordpress.com zijn kortere en langere verhalen te vinden. Enkele andere interessante zites zijn: chaoticus.wordpress.com badplaatsalphen.wordpress.com kajopznbest.wordpress.com alphendat.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s